Emiratene avslører store planer for Mars

Fantastiske VR-bilder avslører De forente arabiske emiraters visjon for sin planlagte Mars-koloni, hvor roboter skal bo sammen med mennesker.

En 360-graders opplevelse av den futuristiske byen ble publisert av emiratenes regjering som en del av Dubais Mars 2117-strategi. Videoen begynner med en hilsen fra en holografisk representant fra regjeringen på Mars som ønsker deg velkommen til ditt andre hjem.

Komplett
Visdommens by, City of Wisdom, som menneskehetens første bosetning på Mars skal hete, blir i videoen fremvist komplett med laboratorier, universitet, skyskrapere, vakker arkitektur og 600.000 innbyggere. Bildene avslører et hyperloop-transportsystem, flyvende biler og et rikt planteliv.

Hundreårsplan
Dubai og De forente arabiske emirater er del av en hundreårsplan som skal ta del i en spirende ny romindustri. I 2020 kommer det første interplanetære oppdraget fra et muslimsk land: en ubemannet sonde skal gå i bane rundt Mars for å utføre vitenskapelige observasjoner av atmosfæren rundt Mars og se etter spor av vann.

Vitenskapsby
I håp om å simulere livet på den røde planeten, annonserte Dubai i september at de bygger en vitenskapsby til en verdi av 100 millioner britiske pund viet til Mars. Byen skal dekke 1,9 millioner kvadratmeter, noe som gjør den til den største verdenssimuleringen som er bygget noen gang. Vitenskapsbyen skal være hjem for forskere som skal bo der i ett år mens de gjennomfører eksperimenter på mat, vann og energi. Målet er å komme nærmere svaret på hvordan vi kan opprettholde liv på Mars. Byen skal inneholde avanserte laboratorier som simulerer terrenget og miljøet på Mars.

Offensiv strategi
Under lanseringen av planene sa Sheikh Mohammed bin Rashid, emiratenes leder, at De forente arabiske emirater er et et land med stor forståelse for de utfordringer vi møter og de endringer verden nå må gjennom. Ifølge Daily Mail sier lederen videre at emiratene har tro på potensialet som ligger i romindustrien og på samarbeid med globale partnere for å oppnå mer kunnskap og forskning som kan komme mennesker til nytte.

Når byggingen av vitenskapsbyen skal påbegynnes, er ennå uklart.