Norsk-Tysk Handelskammer|Frokostmøte Oslo

Norsk-Tysk Handelskammer | Frokostmøte 25 april kl 08:30-10:30, Oslo
Norsk-Tysk Handelskammer inviterer til frokostmøte i Oslo

Frokostseminar med Grønt Punkt Norge og Tysk-Svenska Handelskammaren 25 april kl 08:30-10:30 i Oslo

I 20 år har Tysk-Svenska Handelskammaren jobbet med helhetsløsninger for produsenters gjenvinning av emballasje i Tyskland og Europa. På dette frokostmøtet hos Norsk-Tysk Handelskammer vil du som deltaker få en helhetlig forståelse av hvor Tyskland står angående BATT, PACK og WEE og hvordan det påvirker deg fra og med 2018.

Program
08.30-09.00: Ny emballasjelovgivning i Tyskland, Carl Johan Björkwall, avdeling for miljørapportering ved Tysk-Svenska Handelskammaren

Konkrete eksempler på hvordan også norske foretak med lite eksport av emballerte varer til Tyskland berøres av den nye emballasjeforskriften. Johan vil blant annet snakke om registreringsplikten for foretak og varemerker i det nye registret før lansering av produkter i Tyskland. Som produsent befinner du deg midt i denne utviklingen og påvirkes av de beslutningene som tas.

09.00-09.30: EUs nye emballasjeforskrift og design for gjenvinning, Jaana Røine, adm. Dir. i Grønt Punkt Norge

Hvordan fungerer EUs nye retningslinjer i praksis? Hvordan fungerer «design for gjenvinning» i praksis? Hvilke konkrete grep kan en bedrift gjøre som også er realistiske?

09.30-09.45: Pause

09.45-10.15: Ny WEE-produktklassifisering i Tyskland, Norman Karsch, avdelingsleder for miljørapportering ved Tysk-Svenska Handelskammaren

Fra og med 2018/2019 gjøres ti produktkategorier om til seks i alle EU-land. Karsch gir konkrete eksempler på hvordan også norske foretak med eksport av elektriske/elektroniske produkter til Tyskland berøres av den nye produktklassifiseringen i Tyskland. Nå innbefattes samtlige elektriske og elektroniske produkter i henhold til det som kalles «open scope». Det innebærer at også møbler og klær med en elektrisk funksjon må registreres. Karsch informerer om de nødvendige arbeidsmetodene innenfor dette og de viktigste tidsfristene.

10.15-10.30: Q&A

Registrering og lett frokost fra kl. 8.00, foredragene begynner kl. 08.30.

Påmeldingsfrist 23.04.2018 For påmelding og informasjon