Vertikale drivhus i Singapore

Vertikale drivhus i Singapore
Sky Greens systemene bygges vertikalt oppover på samme vis som Singapore's HDB leiligheter

Lukk øynene....prøv så å visualisere et drivhus midt i en by. Klarer du å se for deg et drivhus.... som i tillegg er flere etasjer høyt? I Singapore er det ikke bare kontorbygg som strekker seg opp mot himmelen, det gjør grønnsakene også.

Sky Greens
Det finnes allerede vertikale drivhus i Singapore: De heter Sky Greens. Der dyrker man store mengder av bladsalater på roterende hyller. Plantene tilføres vann og næring når de er i bunnetasjen, og får tilgang til sollys når aluminiumshyllene roterer oppover. Prinsippet minner litt om et vanlig pariserhjul.

-Livet mitt har ingen utfordringer, bare problemer....som er til for å løses, sier Jack Ng, oppfinneren av dette vertikale dyrkingskonseptet.

Vertikale drivhus bruker 10 ganger mindre jord enn tradisjonelle dyrkingsmetoder. Et 9 meter høyt tårn trenger ca 6 kvadratmeter. For å produsere samme menge grønt på tradisjonelt vis, trenger man et jordstykke på ca 72 kvadratmeter.

Vertikal drift
I urbane strøk, hvor utgangspunktet er areal- og vannmangel, er vertikale drivhus løsningen. Ved å bruke hyller med planter på en roterende struktur, tror ingeniør Jack Ng at han har funnet løsningen på Singapores behov for en frisk og bærekraftig produksjonsmetode. Systemet er lett å fabrikkere og sette sammen. Faktisk så bygges Sky Greens systemene vertikalt oppover på samme vis som Singapore's HDB leiligheter.
(HDB «Housing and Development Board» – «Public housing in Singapore»).

Dette vertikale gårdsdriftskonseptet ser han som den perfekte løsningen til utfordringene man møter i urbane strøk, der både plass og vann er mangelvare.

-Forholdene i våre vertikale drivhus overvåkes nøye, sier han, og etterspørselen etter Sky Greens produkter er stadig stigende.

-Problemer kan løses, utfordringer er mer en form for unnskyldninger. Derfor vil jeg aldri gi opp å løse problemene mine, avslutter Jack Ng.