Mandal Hotell
Mandal Hotell. Foto:Arkitektværelset AS

Norges sørligste hotell åpnet i Mandal

Norges sørligste hotell befinner seg midt i hjertet av Mandal og åpner dørene i mai 2019. Hotellet som har 4 stjerner gjenspeiler den industrielle- og maritime- kulturen Mandal har å by på. Arbeidet med det 5,000 Kvm store hotellet som ligger i vakre omgivelser på Malmø i Mandal startet 2. januar 2018

Hotellet ligger i tilknytning til Buen Kulturhus og gjennom fokus på høykvalitets materialer og utførelse har man skapt et unikt hotell, med med en varm atmosfære preget av beliggenhet og lokalhistorie. Her kan besøkende kjenne lukten av frisk sjø og nyte late soldager på takterrassen. Hotellets restaurant Anker, fokusere på kortreist lokal mat som tilberedes på et åpent kjøkken slik at gjester kan se kokken tilberede de lokale delikatessene som preger menyen.

Satser på konferansemarkedet
Mandal Hotellet som til daglig skal styres av Direktør Lotte Fredriksen Syltevik vil satse tungt på konferansemarkedet i segmentet 10-400 personer og vil først og fremst fokusere på lokale bedrifter mellom Stavanger til Kristiansand.

Mandal ligger flott til på Sørlandet og har et variert tilbud som blant annet omfatter 14 strender, sjøfly, sightseeingbåter, sykkelutleie og en flott gågate med en rekke små lokale butikker. Når Mandal Hotell åpner, er det som Norges sørligste hotell er det med 87 hotellrom og over 200 sengeplasser. Hotellet har i tillegg syv moderne, stil rene konferanserom som alle har fått navn etter lokale steder i Mandal regionen. For dem som søker unike lokaler til større selskap stiller norges sørligste hotell også med eget selskapslokale.

Hotellet vil som ikke er tilknyttet en av de større kjedene er bemannet med dyktige fagfolk som er tilstede for å gjøre alle gjesters opphold minneverdig. I alt har Mandal Hotell skapt 33 arbeidsplasser fordelt på 15 årsverk. Hotellet invitere til såkalt “soft opening 2.mai, mens den offisielle åpningsfesten vil finne sted i juni 2019.

Arkitektværelset AS
Sweco Mandal Hotell

Aktører

Det er det unge arkitektfirmaet Arkitektværelset AS, fra Oslo som har tegnet Mandal Hotell og de står også bak interiøret. Arkitektværelset AS ble grunnlagt i 2015 av daglig leder Grethe Løland, som er utdannet både arkitekt og interiørarkitekt. Løland kan vise til flere internasjonale utmerkinger og hun har tidligere vært ansvarlig prosjekterende for blant annet DNB sitt hovedkontor i Tromsø.

Totalentreprenør for det bygningsmessige arbeidet på norges sørligste hotell har vært Kruse Smith Entreprenør AS. Et innovativt og fremtidsrettet entreprenør- og boligkonsern med nasjonalt nedslagsfelt. Kruse Smith Entreprenør AS er en solid familiebedrift som har røtter helt tilbake til 1935.

Murermester Kristian Sollie| Mandal Hotell
Contiga|Mandal Hotell

OneCo er et industrikonsern som har sin kjernevirksomhet innen elektro og automasjon. En av deres store styrker er at de kan levere systemintegrerte løsninger, som sørger for at ulike fag og produkter kobles sammen og fungerer optimalt. Som et raskest voksende selskap er OneCo eksperter på å omstille seg til endringer og trender i elektromarkedet.

Murmester Kristian Sollie AS fra Kristiansand yter profesjonelle tjenester innen en rekke av fagområder til kunder både i Aust- og Vest-Agder. Murmester Kristian Sollie ble etablert i 2008 og har i dag syv erfarne ansatte som utfører det aller meste innen mur- og betongarbeide for store og små kunder.