Sparebank 1 Rygge kommune. Foto: Fredriksborg Eiendom

Nytt hovedkontor for Sparebank 1 i Rygge

Siden Rygge-Vaaler Sparebank og Halden SpareBank 1 i 2011 fusjonerte, har det vært planer for et nytt felles hovedkontor for banken på Moss i Rygge kommune. Etter en 17 måneder lang byggeperiode var det nye bygget som ligger i Varnaveien 43E i det som er inngangsporten til Høyda handelsområde, klart for innflytting.

En av Østfolds ledende eiendomsaktører, Fredriksborg Eiendom AS, er sammen med Sparebank 1 byggherre på prosjektet som strekker seg over 9,100 m2 fordelt på to seksjoner med kontorer og butikklokaler, samt et parkeringsanlegg over to plan på 2,900 m2.

Moderne bygg med store aktører
Sparebank 1 er eier av 4,300 m2 mens den resterende byggmassen eies av Fredriksborg Eiendom AS. Banken skal selv benytte seg av totalt 3,500 m2, hvor ca. 150 av bankens medarbeider får sin daglige arbeidsplass. I tillegg til kontorer for bankens rådgivere og eiendomsmeglere, vil lokalene romme hovedkontor for administrasjonen, kundesenter for privat- og bedrifts- markedet, fellesfunksjoner samt bankens ulike fagavdelinger.

Bankens resterende lokaler vil bli leid ut til andre aktører, mens store deler av byggemassen som eies av Fredriksborg Eiendom er leid ut til store aktører som Coop Extra og elektrokjeden Power.

Stolt direktør
-Endelig er dagen kommet! Vi gleder oss til å ønske kundene velkommen og til å drive bank og eiendomsmegling fra det nye hovedkontoret på Høyda, «midt» i det som snart blir den nye storkommunen for Moss og Rygge. Det uttalte Arild Bjørn Hansen, administrerende direktør for SpareBank 1 Østfold Akershus i en pressemelding.

Trelast og byggevarer til prosjektet var det den lokale byggevarespesialisten i Moss, Carlsen Fritzø

Bærekraft, funksjonalitet og komfort

Næringsbygget er direkte fundamentert med en bærekonstruksjoner i betong (plasstøpt og prefab) og stål. For Fredriksborg Eiendom AS var det et ønske om å tilføre grønnstruktur i et område hvor det ellers er mye harde overflater.

Bygget er gitt en karakteristisk og flott fasade med naturstein i larvikitt, som er Norges nasjonalbergart og som kun finnes i Larviksområdet. I tillegg er det det store vindus hjørnet på bygget gitt en ramme av eloksert gull som bryter flott med den vakre steinfasaden. Sistnevnte er på mange måter signaturen til Griff Arkitektur AS som har tegnet bygget. Bærekraft, funksjonalitet, komfort og fleksibilitet har vært viktig i hele prosessen, for bygget som benytter fjernvarme fra Statkraft.

Aktører
En rekke lokale og nasjonale aktører har vært involvert i prosessen man Sparebank 1 sitt nye hovedkontor, deriblant Petal AS, med kontorer i Vik i Sogn, som har levert de spesielle gull elokserte rammene rundt glasspartiet. Petal har spesialisert seg på skreddersydde metallfasader og utvikler i samarbeid med arkitekter og entreprenører fasadepanel med fokus på individuell utforming og design.

Alt av trelast og byggevarer til prosjektet var det den lokale byggevarespesialisten i Moss, Carlsen Fritzø som sto for levering. Carlsen Fritzøe er en komplett leverandør av kvalitetsprodukter innen trelast, byggevarer, jernvarer, kjøkken og interiør. Selskapet har over 110 års erfaring og har i dag 25 moderne byggevarehus på Sør- og Østlandet.