Engøy Syd| Farsunds flotteste leiligheter
Fasade Engøy Syd fase II. Foto: Rambøll

Engøy Syd fase II

Med sin nærhet til sjøen og en vakker skjærgård, er Engøya en av de vakreste perlene langs sørlandskysten. Bare en kort spasertur fra Farsund sentrum, kan du nyte livet samtidig som du vet at alle nødvendige fasiliteter er innen rekkevidde. Her finner du også Engøy Syd, et av sørlandets flotteste leilighetskomplekser, med umiddelbar nærhet til flotte badeplasser og båtplass.

For deg som er glad i havet, rolige dager og sentral beliggenhet, er Engøy Syd som skapt for deg. Det er heller ikke boplikt i Farsund, så leilighetene her kan benyttes både som bolig og fritidsbolig. Første byggetrinn er ferdig og mange lykkelige eiere har allerede flyttet inn. Nå nærmer det seg fullføring av trinn to, før tredje byggetrinn igangsettes etter sommerferien.

Moderne arkitektur og takterrasser med glassrekkverk
Byggetrinn to består av 18 leiligheter, satt i et bygg med moderne arkitektur og en spennende blanding av leilighetstyper. Leilighetene på mellom 62- og 112 m2, og alle kan friste med privat, skjermet terrasse, eller takterrasse med rekkverk av glass slik at man kan nyte den vakre utsikten. Leilighetene har fra ett til tre soverom, og på grunn av smarte, arkitektoniske løsninger er det mulig å etablere et tredje soverom i flere av toromsleilighetene dersom det er ønskelig.

Bygget er basert på byggemetoder av høy kvalitet og arkitekt Rambøll har gitt bygget en flott fasade med overflater av pusset betong, stål og glass. Her er det lagt vekt på bruk av materialer som krever lite vedlikehold, slik at beboerne kan nyte late sørlandsdager uten å måtte bekymre seg for vedlikehold på mange år.

Privat parkering og badeplass
Det har vært viktig for utbygger å gi beboerne det lille ekstra, og i tillegg til privat parkering med tilhørende sportsbod i kjelleren, har bygget heis opp til alle etasjer. Utvendig er det anlagt et frodig grøntareale og bare noen få meter fra bygget er det anlagt en flott badeplass man kan spasere til i tøflene. Som prikken over i’en, har utbygger også anlagt en egen marina slik at man kan ha båten i umiddelbar nærhet.

Energiklasse A
Beboerne på Engøy Syd trenger heller ikke å bekymre seg for store strømregninger når sommeren er på hell. Byggherre har boret energibrønner med varmepumper etablert i teknisk rom og alle leilighetene har vannbåren varme i alle gulv, samt forvarmet vann fra varmepumpe. Sammen med ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning og sentralstøvsuger i alle leiligheter, har disse tiltakene sørget for at bygget er gitt energiklasse A.

Involverte aktører
Hovedentreprenør for Engøy Syd er den lokale entreprenøren Lista Bygg AS. Med mange års erfaring har Lista Bygg bred kompetanse innen både mindre oppdrag, totalentrepriser og kommunale oppdrag innen skoler og barnehager. Selv om Lista Bygg er spesialist på næringsbygg, har de også gjennomført en rekke leilighetsprosjekter både for andre byggherrer og i egen regi. Med bred kompetanse og kostnadseffektive rammebetingelser, er Lista Bygg AS en sentral aktør i distriktets entreprenørbransje og de tilbyr sine kunder et bredt spekter av entreprenørtjenester.

Hovedleverandør av byggevarer til Lista Bygg og Engøya Syd, har vært Byggvell avd. Farsund. Som en lokal leverandør med bred kunnskap, har Byggvell bevist at de er en konkurransedyktig aktør i dagens byggevaremarked som alltid setter kvalitet først.

Engøy Syd| Farsunds flotteste leiligheter
Flott utsikt fra stue. Foto Rambøll
Engøy Syd| Farsunds flotteste leiligheter med båtplass
Marina med båtplass rett i umiddelbar nærhet. Foto Rambøll