Illustrasjonsfoto av Trysil Alpine Lodge. Foto: Destinasjon Trysil

Sterk fremtidstro i Trysil

I desember 2019 åpner den nye flyplassen Scandinavian Mountains Airport kun 40 minutters kjøretur fra Trysil. Trysils internasjonale satsning over flere tiår skyter dermed ytterligere fart.

- Vi mener det kommer til å bli snakk om tiden før og etter åpningen av flyplassen, forteller Gudrun Sanaker Lohne, daglig leder i Destinasjon Trysil. – Flyplassen vil gi oss flere internasjonale gjester fra blant annet Storbritannia, Tyskland og Nederland.

Investerer for fremtiden
Det er blitt investert 2,5 milliarder kroner i Trysilfjellet de siste ti årene. To store resorthotell med til sammen 2000 senger, nye heiser, restauranter, barneområder, snøproduksjon og nye tomteområder er bare noen av investeringene som er gjort.

- Vi forventer at Scandinavian Mountains Airport vil gi Trysil mange nye gjestedøgn de neste årene. Det betyr at vi må utvikle destinasjonen for å kunne ta imot flere gjester. Aktørene i Trysilfjellet rapporter at de vil investere 3,7 milliarder for å utvikle destinasjonen for fremtiden. Dette fordeler seg på eiendomsutvikling for 2,78 milliarder kroner, 789 millioner kroner til utvikling av attraksjoner og over 100 millioner kroner til infrastruktur. I tillegg vil det investeres i de ansatte for å levere service over forventning, sier Sanaker Lohne.

Største eiendomsutviklingsprosjekt
Bak et av de største prosjektene for å utvikle flere senger i Trysil står fem tryslinger fra familiene Sletten og Sørhuus. Trysil Alpine Lodge, som hadde salgsstart på byggetrinn én 16. mars, vil i løpet av de neste ti årene ha 2000 nye sengeplasser, midt i skianlegget. Det første bygget i prosjektet har en verdi på 900 millioner kroner.

- Trysil Alpine Lodge blir et helårsåpent leilighetskompleks med aktiviteter, restauranter og butikker, forteller Bjarne Sletten, daglig leder i Trysil Alpine Lodge. – Vi synes det er vanvittig spennende med alt som har skjedd her, blant annet satsingen på stisykling og sommerturisme, og alt som kommer til å skje i Trysil fremover. Flyplassen blir helt klart en milepæl for oss, og vi gjør nå vårt for å kunne ønske enda flere internasjonale gjester velkommen til Trysil.

Samarbeid har vært nøkkelen for suksess
Det har skjedd mye i Trysil de siste årene, og det er helt klart at fremtidstroen er stor.

- Vi har vært flinke til å samarbeid på destinasjonen for å sikre en helhetlig utvikling. Det er en av nøklene til suksessen. I tillegg har vi en god balanse mellom kalde og varme senger og mellom antall sengeplasser og aktiviteter. Vi har hatt fokus på å være en effektiv, og ikke minst bærekraftig turistdestinasjon, forteller Sanaker Lohne. – Og alle disse tingene skal vi ta med oss og utvikle på den videre reisen vår.