6 oppfinnelser som vil forandre verden
Vi lever i en verden som stadig er i utvikling og nye oppfinnelser dukker opp til stadighet. Det skal litt til å finne opp noe som faktisk kan forandre verden, men disse oppfinnelsene har vi stor tro på!

6 oppfinnelser som vil forandre verden|Teknologiskenyheter.no
Spiselige vannbobler, kalt Ooho!

Spiselige vannbobler
Vannflasker i plastikk kan snart være en ting i fortiden, skal vi tro et team av studenter fra RCA og Imperial College London. Forsøpling, og spesielt av plasikkprodukter, er et økende problem så disse spiselige vannboblene, kalt Ooho! Er virkelig en oppfinnelse vi kan stille oss bak. Vannboblene er innkapslet i et spiselig membran, lagd av naturlig planteekstrakt som vil brytes ned i løpet av 4 til 6 uker dersom det ikke blir konsumert.

Spiselig matforpakninger
Som med vannboblene ovenfor, er hovedmålet med disse spiselige matforpakningene å redusere bruken av plastikk. Et forskningsteam ved the United States Department of Agriculture jobber for tiden med å lage et forpakningsmateriale lagd av kasein, som er et melkeprotein. Så ikke bare er denne forpakningen spiselig, den vil gi deg ekstra næring! Materailet er i tillegg nedbrytbart, så dette kan virkelig kalles en vinn-vinn-vinn-oppfinnelse.

Trådløs elektrisitet
Å kunne overføre energi uten ledninger høres ganske umulig ut, men det som startet som et eksperiment, har nå blitt en realitet. Eksperimentet gikk ut på å få en lyspære til å lyse uten at noen strømkabler var koblet til den. Ved å sette opp et magnetisk felt, ble enheter som kom i nærheten av dette feltet indusert med strøm, helt uten ledninger. Teknologien er kjent som « trådløs resonanstekonlogi», eller «overførbar strøm», om du vil.

POD TAX| Teknologiskenyheter.noPod taxi
Lei rushtidkø? Vel, Pod-taxier kan bidra til å løse nettopp det problemet. Det ser kanskje futuristisk ut, men dette prosjektet er allerede i gang og disse førerløse taxiene, som går høyt over bakken og over all trafikk, går mellom Gurugram og Dehli i India. Toppfart er 60 km/t, en Pode tar opp til fem personer og stopper ved en rekke stoppesteder langs ruten. Dersom du ønsker, kan du leie din egen Pod, hoppe over alle holdeplassene og dra direkte dit du skal.

Luftblekk
«Air ink» er en oppfinnelse som kan omgjøre miljøskadelig eksos om til blekk. Både forskere og kunstnere verden rundt hyller denne oppfinnelsen, som kommer fra laboratoriet på MIT i USA. «Air Ink» inneholder et slags filter, kalt «Kaalink», som kan omgjøre karbonsot som kommer ut av eksosrør om til blekk man kan skrive og tegne med.

Shampooballer|Teknologiskenyheter.no

Sjampoballer
Oppfunnet av en skoleelev fra Florida, er Nohbo verdens første økovennlige sjampoball. Ballen består av shampoo som er innkapslet i et nedbrytbart materiale lagd av planteekstrakt og er 100% avfallsfri. Ballen oppløses ikke før man gnir den med vann og blir da til et skum man har i håret. Ballen inneholder akkurat nok til en hårvask og er ideell for reisende fordi, man unngår lekkasje og man kan ha den i håndbagasjen når man reiser med fly.