Industriseminar Region Grenland 2018

Industriseminar i regi av NFEA Region Grenland

Yara sin produksjonsbedrift på Herøya Industripark i Porsgrunn er en av Norges viktigste eksportbedrifter i landbasert prosessindustri. Bedriften eksporterer 97 % av sin produksjon har gjennomført store investeringer i en ny salpeterfabrikk med topp moderne elektro- og automatiseringsinstallasjoner. Sammen med Kongsberg Maritime gjennomfører Yara nå prosjektet Yara Birkeland. Dette omfatter transport med et batteridrevet og selvstyrt, ubemannet fartøy mellom fabrikken og logistikksenteret i Larvik. I Yara-fabrikken gjennomføres nå forberedelsene for den omfattende elektriske kraftforsyningen til dette avanserte elektriske fartøyet og industriseminaret gir et innblikk i dette. Les mer om fartøyet her

I tillegg tilbyr bedriften deltakerne på Industriseminaret å dele erfaringer i arbeidet med et systematisk opplegg for produktivitetsforbedringer. Et av de viktige strategiske områdene for bedriften er å tilrettelegge for anvendelsen av simulatorer i prosessanleggene, – såkalte digitale tvillinger. Resultatet av slike tekniske løsninger og systematisk anvendelse skal bidra til stabil produksjon i form av økt tilgjengelighet og stabile kvalitetsforhold.

Den faglige delen av Industriseminaret finner sted i Auditoriet på Herøya Industripark og avsluttes med et industribesøk i fabrikkanleggene hos Yara Norge AS.

Deltakerne inviteres deretter til å delta på båttur med MS Dikkon og serveres god norsk mat fra grillen på Seivall, – et nylig oppgradert seilersenter for Brevik Seilforening. Den sosiale delen avsluttes med busstur fra Seivall til Skien og Porsgrunn. Meld deg på i dag. Vi har begrenset plass både i Auditoriet og på båten til Seivall.

Seminaret er velegnet for fagpersoner og studenter med interesse for:
– Selvkjørende fartøyer med batteridrift
– Digitale tvillinger for industrielle formål
– Industriell digitalisering i praksis
– Faglig nettverksbygging i industrimiljø

Industriseminar i regi av NFEA Region Grenland