Toyota og Pizza Hut inngår samarbeid

Toyota og Pizza Hut inngår samarbeid
Pizza Hut kan komme til å bruke Toyota e-palette konsept for å levere pizza til sine kunder i fremtiden. Foto: Toyota

Toyota og Pizza Hut inngår partnerskap som kan føre til selvkjørende pizzabiler. Toyota viste frem sin selvkjørende konseptbil, e-paletten, på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas på mandag.

Pizza Hut på sin side introduserte flere nye leveringsalternativer i 2017, inkludert bestilling via Alexa-enheter fra Apple, mobilsporing av leveranser og en prøveversjon for øl- og vinleveranser. En selvkjørende pizzabil kan være den neste nyheten fra kjeden som har levert pizza siden 1958.

Selskapene annonserte partnerskapet mandag og de opplyser at de samarbeider for å gjøre levering av pizza mer effektivt, noe som til slutt altså kan føre til at selvdrevne pizzabiler vil stå for en stor del at Pizza Huts leveringer innen få år. Pizza Hut er verdens nest største pizzakjede og hadde i 2016 mer enn 16.000 restauranter i 120 land verden over.

"Vi er fokusert på teknologibaserte løsninger som gjør at alle våre ansatte kan levere en enda bedre kundeopplevelser," sa Pizza Hut sin amerikanske president Artie Starrs i en uttalelse. "Med Toyota inngår vi partnerskap med en ubestridelig leder innen menneskelig mobilitet og med et rykte for innovasjon, pålitelighet og effektivitet. Dette vil hjelpe oss definere pizzaleveranser i fremtiden".

Toyota viste frem e-paletten, en selvkjørende konseptbil, på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas på mandag. Bilen kan altså en dag bli brukt av Pizza Hut til å levere og muligens lage pizza på bestilling. Toyota planlegger ifølge dem selv å teste bilen allerede i 2020. Hvem vet, vi er kanskje bare noen få år unna å ha selvkjørende pizzaovner som kan betjene hele nabolag. Fersk pizza levert på døren kan få en helt ny betydning.