Kjapt, variert og kvalitetsriktig
Med den intelligente sveisestrømkilden TPS/i Robotics fra tyske Fronius kan brukere dra nytte av en svært høy og reproduserbar sømkvalitet, maksimal sveisehastighet og omfattende bruksmuligheter.

TPS/i Robotics fra tyske Fronius|Teknologiskenyheter.no
Den nyutviklede PushPull-sveisepistolen Robacta Drive CMT TPS/i overbeviser med en kompakt konstruksjon og lav vekt.

Oppgradering gir nye bruksområder
Den intelligente sveisestrømkilden TPS/i Robotics fra tyske Fronius får flere funksjoner. Systemet er spesielt tilpasset behovene ved robotsveising og kan ved hjelp av tilleggspakken utstyres med den stabile sveiseprosessen Cold Metal Transfer (CMT). Kombinasjonen gjør at brukere kan dra nytte av en svært høy og reproduserbar sømkvalitet, maksimal sveisehastighet og omfattende bruksmuligheter.

Med TPS/i CMT Robotics kombinerer Fronius fordelene ved den nyeste MIG/MAG-sveiseapparatplattformen med en svært stabil lysbue. Det intelligente og modulbaserte systemet består av sammenkoblede og optimalt tilpassede komponenter, og er spesielt utviklet for å dekke behovene ved robotstøttet sveising. TPS/i-strømkilden har en kraftig prosessor og en høyhastighetsbuss, som gir en meget rask utveksling av data og raskere reguleringskretser enn tidligere. To synkroniserte trådmatere sørger for en dynamisk og presis trådmating, og dermed for høy prosesstabilitet.

Nyutviklet sveisepistol
I tillegg kommer også den nyutviklede PushPull-sveisepistolen Robacta Drive CMT TPS/i, som med sin kompakte konstruksjon for god tilgang til komponenter og lav vekt gjør at den egner seg for bruk på roboter med høy prosesshastighet.

TPS/i-strømkilder som allerede har funksjonspakkene Standard og Puls, kan ved hjelp av en oppgradering ganske enkelt utstyres for bruk i CMT-prosesser. Sammenlignet med andre MIG/MAG-prosesser reduserer den varmetilførselen betraktelig og tillater en trinnløs regulering fra kaldt til varmt.

Resultatet er en ekstremt stabil lysbue og betydelig mindre sprutdannelse, også ved høye sveisehastigheter.

Det brede spekteret av bruksmuligheter omfatter tynne til middels tynne metallplater på 0,5 til 4 mm, rotlag og galvaniserte stålprodukter, i tillegg til spesialforbindelser som kobber, sink, stål-aluminium eller titan.