Industri 4.0 vil bli fremtidens vinner

Industri 4.0 vil bli fremtidens vinner
Frem til for noen år siden var meldinger om automatisering uløselig knyttet til en beskjed om rasjonalisering i form av nedbemanning. Slik er det ikke lenger.

I skrivende stund, som er midten av juni 2017, øker presset mot det som med et felles begrep kalles «teknologiaksjer». I grunnen snakker man vel mest om data og web-tilknyttede aksjer. Industrien vil holde koken, ikke minst på grunn av Industri 4.0

Det var mest softwareselskaper og firmaer som Facebook, Apple og Amazon som fikk bank av markedet i begynnelsen av denne uken, men dette er aksjer som tidligere har steget ganske så betydelig, og som derfor måtte forventes å få korreksjoner etterhvert. Som vanlig kastet imidlertid pressen seg på det, og meldte om at «teknologifallet» sprer seg til Europa, etter at fallet i aksjekursene for denne type selskaper hadde startet mot slutten av uken før i det amerikanske markedet.

Industri 4.0
Det er jo ekstra spennende da, å merke seg at automatisering og industri 4.0 er på fremmarsj i flere bransjer, og at dette over tid trolig vil føre til at landbasert industri kommer til å skape en større forholdsvis andel av brutto nasjonalprodukt i Norge enn den har hatt i oljens tidsalder. Ikke bare fordi oljeinntektene etter alle solemerker ikke vil holde seg på det behagelige nivået som politikere og bransjen selv har vært vant til, men fordi industrien kommer til å øke sin produksjon og dermed betydning for fremtiden for oss alle.

- Frem til for noen år siden var meldinger om automatisering uløselig knyttet til en beskjed om rasjonalisering i form av nedbemanning. Slik er det ikke lenger. Faktisk er det en del år siden det var slik, sa Karin Sundvik, direktør for Norsk forening for Automatisering (NFA) på et seminar i Langesund nylig.

I stedet kommer industri 4.0 til å bli en av bærebjelkene også for norsk industri, og ikke minst for den konkurranseevnen norsk industri vil komme til å ha i fremtiden. Automatisering som en del av en strategi for å bli morgendagens vinnere på industri fronten vil være en del av svært mange bedrifter i tiden som kommer.

Advanced Engineering
Hva fremtiden konkret kommer til å bringe, vet vel ingen, til tross for at mange jobber med akkurat det. En pekepinn kan imidlertid både industrien selv og allmennheten få under messen «Advanced Engineering», som går av stabelen i Oslo 20. og 21. september. Der har nemlig industrien satt hverandre stevne for å vise fram både det man kan levere allerede i dag, og hvilke tanker man har for fremtiden. Fagseminarer og stands vil bringe de besøkende «Up to date» innenfor flere forskjellige fagområder, men vi røper nok ingen hemmelighet når vi allerede nå kan avsløre at en del vil fokusere på nettopp automatisert produksjon – og hva Industri 4.0 vil kunne komme til å bety for norsk næringsliv, industrien og i siste instans forbrukerne.

Teknologiske Nyheter er på plass når Norges største industrimesse slår opp dørene. Både som utstiller og som del av seminarprogrammet. Kontakt oss for mer informasjon, eller hvorfor ikke booke et møte med oss! Du finner oss på stand B17.

Kontakt sjefsredaktør Jørn Wad jorn@teknologiskenyheter.no eller salgs- og markedssjef Ellen Øiesvold ellen@teknologiskenyheter.no