Spennende fremtidsvyer for Norgeseliten

Spennende fremtidsvyer for Norgeseliten
Fremtiden kommer til å bestå av mennesker og roboter i samhandling, og det er bra, konkluderte Chris Hovde fra Telia Company.

Det ble både fremtidsvyer, solid faglig basis og ikke minst fokus på det menneskelige da elektrikerkjeden Norgeseliten samlet seg til årsmøte 19. april.

-Hvem er enda flinkere enn verdens beste sjakkspiller, spurte Chris Hovde fra Telia.

-Roboter, kom det unisont fra publikum.

-Hvem er enda flinkere enn roboten, repliserte foreleseren.

Taushet
Det var det imidlertid ingen som kunne svare på. Selv om enkelte deltagere foreslo «utenomjordiske», var det lite konstruktivt å høre.

-Det er når kunstig intelligens og den menneskelige hjerne begynner å jobbe sammen, kom det opprømt fra foredragsholderen. Og slikt gir håp for fremtiden.

Der en studie fra Oxford University i 2013, som har fått mye omtale i media, viste at 50% av alle nåværende yrker kommer til å bli borte, viser en nylig fremlagt undersøkelse fra McKinsey & Co i 2016 at dette er svært langt fra sannheten. Faktisk handler det om kun 5% av totalt 830 yrker som nå vil kunne bli helautomatisert.

Dette vekket stor sympati hos de fremmøtte, som også var benket for å høre om hvordan Telia hadde greid å redusere sykefraværet med hele 50% på få måneder.

Teknisk
Norgeseliten er en kjede som virkelig tenker teknikk og fremtid, og som derfor også har satset på fremtidens løsninger, der appe`r og elektronikk vil bli stadig viktigere. Dette er ikke akkurat nytt for elektrikerne, men likevel var det nok en del som fikk noe å tenke på under samlingen i Stavanger.