Ønsker et samarbeid mellom norske og tyske bedrifter

Ønsker et samarbeid mellom norske og tyske bedrifter
Fra venstre: Kathrin Luze-Hercz, Viseadm. direktør, Andreas Totzauer, Avdelingsleder messe og Rita Hareid, Avdelingsleder marked.

- Vi er spente på samarbeidet med Teknologiske Nyheter, og ser for oss at dette kan være positivt for både norske og tyske bedrifter. Gjennom å bli bedre kjent, ser vi også hvordan samarbeidet mellom næringslivet i våre to land kan utvikles enda mer.

Det er viseadministrerende direktør Kathrin Luze-Hercz fra Norsk-Tysk Handelskammer som forteller dette. Handelskammeret er ikke tilknyttet den tyske ambassaden, men snarere en egen organisasjon og en del av et internasjonalt nettverk av tyske handelskamre. Formålet med virksomheten er å bidra til å utvide og bygge opp næringslivsforbindelser mellom norske og tyske bedrifter.

Vil ha tettere samarbeid

- Nå har dere også inngått et samarbeid med Teknologiske Nyheter. Hva tenker dere vil komme ut av det?

- Tysk industri og næringsliv har allerede et bredt samarbeid med norske bedrifter, og vi er opptatt av at dette skal bli enda bedre. Utenfor Skandinavia, er nettopp Tyskland Norges viktigste handelspartner i Europa.

- Mange innenfor næringslivet kjenner til den hjelpen vi kan tilby, men det er fortsatt altfor få. Vi håper å gjøre flere bedrifter kjent med de mange mulighetene som finnes til å knytte kontakt med potensielle i Tyskland, f.eks gjennom messeopptreden, deltakelse på våre konferanser, seminarer eller studieturer i både Norge og Tyskland.

Sammen kan vi kanskje finne nye markeder for begge parter, og åpne muligheter for industrisamarbeid som strekker seg enda lenger enn det vi allerede har på plass, sier hun.

Utvikling

Norsk-Tysk Handelskammer er en viktig kilde til informasjon og rådgivning for den som ønsker seg kontakter innen tysk næringsliv.

- Vi har et sterkt nettverk i Tyskland og dermed gode forutsetninger til å være tilrettelegger og døråpner for norske bedrifter som ønsker seg inn på dette markedet. Jeg er ganske sikker på at det er duket for langt flere samarbeidsavtaler enn det som allerede eksisterer. Utfordringene kan være å finne fram i et stort marked som har det meste selv. Det er tøff konkurranse, men bonusen er ofte lojale kunder.

- Mange er heller ikke klar over at det finnes fantastiske støtteordninger for utenlandske bedrifter som ønsker å etablere produksjon eller selskap i Tyskland. Dette ønsker vi å formidle til norske eksportbedrifter.

- På den andre siden representerer Norsk-Tysk Handelskammer også tysk næringsliv i Norge og er en formidler mellom politikere, virksomheter og beslutningstakere i begge land. Våre tyske medlemmer og kontakter ønsker å knytte til seg interessante partnere over hele Norge. Vi ser Teknologiske Nyheter som enda en kanal vi kan benytte for å få ut vårt budskap. Vi er spente på mulighetene som åpner seg og ønsker bedrifter som vil vite mer om Tyskland, det tyske markedet og ikke minst mulighetene for samarbeid med tysk industri og næringsliv, velkommen til å kontakte oss, sier Luze-Hercz til slutt.

Kathrin Luze-Hercz
Viseadm. direktør
Telefon 22 12 82 47
Skriv e-post
www.handelskammer.no