Datainnbrudd hos IKEA-selskap - Ber brukere bytte passord!

Alle brukere at Taskrabbit bør passe på å bytte passord så snart tjenesten er oppe igjen. Foto: Taskrabbit

Ikeas TaskRabbit app er ifølge selskapet stengt mens de undersøker et mulig datainnbrudd som kan ha satt deres brukeres opplysninger i fare.

TaskRabbit lar brukere søke etter ulike freelance-jobber og mindre timesjobber som rengjøring, hagearbeid eller montering av flatpakkede møbler.

TaskRabbit har ikke gått i detalj om hva slags innbrudd det er snakk om, men de jobber tett med både politimyndighet og et sikkerhetsselskap for å undersøke nøyaktig hva som har skjedd og hvor mange av deres brukere som er berørt.

Appen og nettstedet er midlertidig stengt og selskapet oppfordrer alle sine brukere til å bytte passord både på nettsiden og appen så snart tjenesten er åpnet.

Alle brukere av tjenesten kan følge utviklingen på taskrabbit.com

Selskapet opplyser at alle brukere som ikke kunne fullføre avtalt arbeid den 16. april, ville bli "passende kompensert". Ikea kjøpte det San Francisco-baserte TaskRabbit i 2017. Siden overtakelsen har de drevet selskapet som et uavhengig selskap under Ikea-paraplyen. .

TaskRabbit ble grunnlagt i 2008 av Leah Busque som kom opp med ideen om et tjenestebasert bemanningsbyrå som kunne hjelpe personer med alle typer små jobber som hundepass, handling, transport etc. Selskapet har i dag 40 ansatte og over 25.000 “Taskere” som utfører en rekke ulike jobber.

Ikea kjøpte selskapet i 2017 og lanserte samtidig sin egen møbelmonteringstjeneste via appen.